Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Studerende i VVKA

Overordnet viden om Klynge VVK A

Her får du lige som studerende et indblik i hvad klynge A er for en størrelse.

Klynge A ligger i område Valby, Vesterbro, KG Enghave (VVK) og er en af Københavns kommune 40 klynger. Når man er ansat i Københavns kommune, betyder det, at alle er ansat i en politisk styret organisation, hvor alle er forpligtet til at arbejde ud fra de nationale lovkrav og de kommunalt besluttede krav.

I klynge A har vi udarbejdet fælles faglige principper,” Den røde tråd”, som alle der er ansat i klyngen, skal arbejde med.

Praktisk og vigtig information

Vi forventer, at du tager kontakt til praktikstedet før start og aftaler et besøg. På besøget vil du få udleveret mødeskema og få en rundvisning. Du skal opgive telefon nr. og cpr. Nr. som skal bruges til at ansætte dig.

For Pædagogstuderende er den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid 30 timer, og for Pau-studerende er den 36 timer.

 

Pau-studerende:

Når du er Pau-studerende i Eventyrhaven, vil du være tilknyttet en stue/team og have en vejleder.

Vi arbejder ud fra dine egne mål som du har for praktikken.

Du er en del af huset, og vil få mulighed for at afprøve dine kompetencer i sammenspil med børn og personale.

Vi forventer at du er aktivt deltagende i den pædagogiske hverdag.

Ligeledes vil du og din vejleder og andre kollegaer være i daglig dialog og reflektere og sparer omkring din udvikling i praktikken. 

 

Pædagogstuderende. Lønnet Praktik:  

Vi håber at du i løbet af din praktik, vil blive fagligt udfordret og klædt på til den opgave der kræves af en pædagog i dag.

Vi forventer at du er nysgerrig, engageret og har masser af gå på mod og at du vil være en del af vores arbejdsfællesskab.

Bemærk:

Under en praktikperiode på 6 måneder, skal der således præsteres i alt 780 arbejdstimer svarende til 30 timer ugentligt i gennemsnit. Ved tilrettelæggelse af arbejdstid skal der tages hensyn til, at der under praktikken er sammenlagt 10 dages indkald. Derfor tilrettelægges de resterende 24 ugers praktik med 32 timer per uge i gennemsnit.

I BUF arbejder vi med gennemsnitstid så man kan arbejde mere og mindre end 32 timer i de enkelte uger. Arbejdstiden registreres i KAS – Københavns Kommunes Arbejdstidssystem. Deltager man i aktiviteter udenfor skemalagte timer (for eksempel arrangementer, kurser eller møder) skal det registreres i arbejdstidssystemet og disse timer skal udlignes (”afspadseres”).

Det er muligt at have ekstratimer som studerende men de aflønnes med den aktuelle timeløn som studerende.

Du er som lønnet studerende ansat i institutionen på almindelige ansættelsesvilkår.                                                                                                                                       

Det betyder, at de politikker og retningslinjer der er i Københavns kommune og børne- og ungdomsforvaltningen er gældende for dig under din praktik. F.eks. retningslinjer for sygefravær vil være anderledes end når du er på studiet.                                                                                                                                

 I VVK A arbejder vi kontinuerligt med sygefravær, ud fra BUF´s sygefraværs politik, hvor der indkaldes systematisk til sygefraværssamtale af den pædagogiske leder og tjenstlig samtale af klyngelederen.                     

Hvis dit sygefravær overstiger antal dage og/eller perioder i forhold til sygefraværspolitikken, eller hvis ledelsen vurderer at omfanget af dit sygefravær er uforeneligt med arbejdspladsens drift, skal du forvente at du indkaldes til samtaler omkring dit sygefravær.

I klynge VVK A er der en fælles platform for studerende og deres vejledere i KBH barn. Her vil du kunne finde:

- VVK A`s principper (Den røde tråd)

- Materiale om Low arousel

Det er også her du får indkaldelser til møder m.m, så tjek mail og beskeder ugentligt.

 

Vejledning:

Du kan som studerende i Klynge A forvente vejledning, som et rum for refleksion over egen, såvel som den generelle daglige praksis i institutionen. Vejledningen med praktikpædagogen planlægger I sammen.

Vejledningen tager udgangspunkt i mødet mellem teori og praksis. Du vil derfor til nogle møder skulle forberede dig ved at læse artikler og litteratur der kobler sig til det emne der diskuteres.

Der planlægges med vejledningen Minimum en time hver 14. dag i eget hus eller i eget  i eget team eller på egen stue.

Herudover deltager den studerende i fælles intro hos klyngeleder. Her gennemgås blandt andet, ledelsesstreng, økonomi, sygefravær, MED struktur.

Vi forventer at du laver dagsorden og er aktivt deltagende i vejledningstimerne og bidrager med relevante situationsbeskrivelser.

Du kan ydermere forvente at den institution du har praktikperioden i, har udarbejdet en praktikbeskrivelse der skal læses igennem og inddrages i dine målsætninger for praktikken.

Du har ansvar for at meddele praktikpædagogen samt din leder hvilke dage du er på indkald, således at din vejledning bliver planlagt ud fra det.

Fællesvejledning:

Fællesvejledningen dækker over at du her er sammen med andre studerende fra klyngen. Der vil blive tilbudt fællesvejledninger til 2. og 3. praktikstuderende. Vejledningen her kan omhandle klyngens fælles pædagogiske arbejde med:

- Sprogindsatsen

- SMTTE

- Den nye styrkede læreplan

- low arousal

- Klyngens kerneopgave

- København kommunes pejlemærker

- Introduktion til det tværfaglige samarbejde med klyngens ressourceteam

- Andre forslag fra vejledere

Fællesvejledningen erstatter vejledningen med praktikpædagog og varetages af relevante repræsentanter fra klyngen.

 

Kollegial vejledning:

Du skal bruge alle medarbejdere i hele huset til selv at søge vejledning. Den kollegiale vejledning kan omhandle sparring på hverdagssituationer og erstatter ikke den planlagte og primære vejledning med praktikpædagogen. Alle kollegaer, i dit team/stue/afdeling, står klar til at give råd og vejledning. Ligesom vi har en forventning om at du stiller nysgerrige spørgsmål til os og vores praksis.

Du har derfor en praktikpædagog tilknyttet, som har det overordnede ansvar for den individuelle og planlagte vejledning, men den daglige sparring og guidning er hele stuen og institutionens ansvar.

 

Klynge VVK A`s ledelsesteam og praktik tovholderne

Bilag

1. og 2. praktik beskrivelse.pdf

3 og 4. praktik beskrivelse.pdf